ایتنا - در تحقیقی كه از سوی بخش روانشناسی دانشگاه ایالتی كارولینای شمالی صورت گرفت مشخص شد كه اكثر كاربران كامپیوتر، اخطارهایی كه به صورت پنجرههای pop-up بر روی صفحه نمایان میشوند را نادیده میگیرند. در طی این تحقیق كه بر روی یك گروه 42 نفره از دانشجویان انجام شد به هر یك از این دانشجویان یك دستگاه كامپیوتر تحویل شد كه بدون اطلاع آنان، از پیش برای نمایش چهار پنجره اخطار با مضمون «در خطر قرار گرفتن كامپیوتر» در هنگام كار با اینترنت برنامهریزی شده بودند.
به گفته تیم تحقیق، یكی از این اخطارها حقیقی بوده و مابقی شامل موارد مختلفی از قبیل هشدار برای اجرا یا بستن یك برنامه در قالب پنجرههای اخطار و به صورت نمایش در نوار وضعیت مرورگر بر روی صفحه ظاهر شدند. بنا بر اعلام محققین هیچیك از اعضاء این گروه از ابتدا از هدف اصلی آزمایش اطلاعی نداشتند بلكه به آنان گفته شده بود كه گروه آنها میبایستی صفحات وب با موضوعات پزشكی را رتبهدهی نمایند و در این میان محققین نحوه برخورد این افراد با پنجرههای اخطار pop-up را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.
نتایج این آزمون در ادامه نشان داد كه در حقیقت كمتر از 25 درصد افراد اقدام به بستن پنجره به صورت دستی نموده و یك ششم آنان نیز پنجره را با ماوس به كنار صفحه كشانده و كار خود را ادامه دادند. این نتایج خبر بدی برای برخی از سیستمعاملها كه مانند ویستا برای محافظت از كاربران خود تكیه زیادی بر پنجرههای pop-up مینمایند، محسوب میگردد.